Ingredientai
- Šaldyta trapi tešla 250 g
- Cukrus 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus 16 g
- Pienas 500 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinė 125 g
- Manai 100 g
- Džemas 150 g braškių
- Braškės 1 kg
- Želė 1 vnt. braškių
Kaip gaminti
1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).
2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.
3. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite manų košę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens pilkite perpus mažiau).
4. Desertą kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
Pastaba. Braškes galite keisti avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.