Ingredientai
- Pienas 2 st.
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Aguonos 3 valg. š.
- Kiaušiniai 5 vnt. išplakti
- Mandarinai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.
2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Paruoškite karamelę: likusius 50 g cukraus kaitinkite keptuvėje, kol cukrus taps skystas. Išpilstykite į paruoštas formeles.
4.Į atvėsusį pieną supilkite kiaušinius ir gerai išplakite. Plakinį pilkite į formeles su karamele.
5. Formeles statykite į kitą indą ir iki pusės jų pripilkite vandens. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–55 minutes arba kol kremas sustings. Išimkite iš orkaitės ir vėsinkite mažiausiai 2 valandas.
6. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su ruduoju cukrumi, atvėsinkite. Kai kremas atvės, sukrėskite jį į lėkštutes, mandarinus sudėkite ant kremo.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita