Ingredientai
- Želatina 2 valg. š. zefyrams
- Vanduo 250 ml kambario temperatūros virinto, zefyrams
- Cukrus 400 g zefyrams
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. zefyrams
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių zefyrams
- Soda 5 g zefyrams
- Slyvos 500 g šviežių
- Serbentai 50 g kelios stambios šviežių raudonųjų serbentų kekės
- Grietinėlė 150 ml plakamosios
- Mėtos 10 g šviežių lapelių
- Raudonųjų serbentų tyrė 50 g
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite maždaug 50 ml vandens ir palikite brinkti.
2. Į prikaistuvį supilkite likusį vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol ištirps. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite brinkstančią želatiną ir plakite elektriniu plakikliu (nustatykite jį mažiausiu greičiu) apie 10 minučių.
3. Supilkite citrinų sultis ir dar kiek paplakite. Suberkite vanilinį cukrų, sodą ir plakite dar 5 minutes (turite gauti tirštą masę). Palikite ją 10 minučių pastovėti, paskui sukrėskite į silikonines keksiukų formeles (prieš tai galite jas ištepti lydytu sviestu ir pabarstyti milteliniu cukrumi) ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmusi iš formelių, kiekvieną zefyrą skersai perpjaukite į tris lygias dalis.
4. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Pusę puselių supjaustykite apvaliais griežiniais, į likusių viduriukus įkrėskite po šaukštelį standžiai plaktos grietinėlės.
5. Desertinėse lėkštutėse zefyrus susluoksniuokite su apvaliais slyvų griežiniais. Ant kiekvieno kauburėlio uždėkite po plakta grietinėle įdarytą slyvos puselę ir apšlakstykite serbentų tyre. Tiekdama puoškite šviežių mėtų lapeliais ir raudonųjų serbentų kekėmis.
Pagaminsite per 40 min. (neskaitant zefyrų šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita