Ingredientai
- Kokosų aliejus 0,3 puodelis ištirpinto
- Medus 0,5 puodelis galima keisti klevų sirupu
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bananai 2 vnt. dideli
- Vanduo 0,25 puodelis
- Soda 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Viso grūdo miltai 1,75 puodelis viso grūdo spelta kvietinių
- Graikiniai riešutai 0,5 puodelis galima keisti pekano riešutais. Galite įberti ir razinų ar kitų smulkintų džiovintų vaisių.
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje šluotele suplakite aliejų ir medų.
2. Sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite, tada įmaišykite sutrintus bananus ir vandenį (jei kokosų aliejus sukietėja nuo sąlyčio su šaltais ingredientais, tegul dubuo pabūna šiltoje vietoje kelias minutes). Sudėkite sodą, vanilę, druską ir cinamoną, išmaišykite.
3. Galiausiai, dideliu šaukštu įmaišykite miltus, kol pasidarys vientisa tešla be gumulėlių. Jei norite, pridėkite papildomų ingredientų (riešutų, džiovintų vaisių).
4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir pabarstykite cinamonu. Įkaitinkite orkaitę iki 165 C ir įdėkite kepimo formą. Kepkite 55 iki 60 minučių (arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į centrą, ištrauktas taps švarus). Paprastai duona be papildomų ingredientų kepa apie 55 min, o su jais apie 60-65 min. Iškepusią duoną palikite formoje vėsti 10 min., vėliau perkelkite ant grotelių. Ragaukite tik visiškai atvėsusią.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai