Ingredientai
- Kriaušės 4 vnt.
- Spanguolės 1 st. 1-1,5 stiklinės
- Cukrus 120 g
- Apelsinai 2 vnt.
- Razinos 2 valg. š.
- Vynas 200 ml sausas baltasis
- Medus 1 valg. š.
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Mėtos 2 g lapeliai papuošti
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Vieną apelsiną nulupkite, padalykite skiltelėmis. Iš kito išspauskite sultis.
3. Likusią stiklinę uogų perrinkite. Razinas nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, apšlakstykite 4 šaukštais vyno ir 20 min. brinkinkite.
4. Į puodą supilkite likusį vyną, apelsino sultis, suberkite spanguoles, sukrėskite medų, su visu skysčiu supilkite razinas, pagal skonį berkite cinamono ir gvazdikėlių. Virkite ant labai mažos ugnies, kol padažas sutirštės.
5.Ataušusį padažą pertrinkite per sietelį ir gausiai užpilkite juo lėkštelėse išdėliotas kriaušes. Šalia dėkite apelsino skiltelių. Puoškite mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita