Ingredientai
- Figos 4 vnt. šviežios arba džiovintos
- Obuoliai 2 vnt.
- Mėlynės 100 g saujelė šaldytų mėlynių arba šilauogių
- Ožkų pieno sūris 2 riekės keli griežinėliai
- Apelsinai 1 vnt. 2 šaukštai sulčių
- Salotos 150 g įvairių mažų salotų lapelių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys padažui
- Klevų sirupas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti, pagal skonį padažui
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis.
2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į sandarų indelį ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – salotos bus traškesnės.
3. Figas nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais.
4. Ožkų pieno sūrį supjaustykite kubeliais.
5. Į stiklines taures dėkite salotų lapelių, berkite sūrio kubelių, atšildytų mėlynių arba šilauogių.
6. Išdėliokite obuolių ir figų skilteles.
7. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus produktus gerai sumaišykite su smulkintais česnakais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
8. Paruoštu padažu apšlakstykite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita