Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo 100 ml
- Pienas 400 ml
- Cukrus 50 g 3 arbat. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui
- Miltai 250 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Obuoliai 3 vnt. įdarui
- Sviestas 20 g įdarui
- Cinamonas 2 g 1/2 arbat. š. - įdarui
- Sultys 100 ml apelsinų - įdarui
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius.
- Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite apie 2 minutes. Įberkite cinamono, supilkite apelsinų sultis ir maišydami kaitinkite, kol obuolių padažas sutirštės. Dėkite šaukštą įdaro ant blynelio krašto ir užlenkite. Tiekite su plakta grietinėle.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita