Ingredientai
- Kukurūzų miltai: 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Rikotos sūris 500 g
- Kokosų drožlės 4 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 3 g pusė arbat. š.
- Cukrus 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos.
2. Trynius išplakite ir sumaišykite su apelsinų sultimis, šaukštu nutarkuotos apelsino žievelės, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, kokosų drožlėmis ir rikotos sūriu.
3. Kukurūzų miltus atsargiai sumaišykite su plaktais kiaušinio baltymais, tada abi mases atsargiai sumaišykite šaukštu, o ne elektriniu plakikliu – masė turi gautis puri.
4. Karščiui atsparias keksiukų formeles patepkite riebalais ir atsargiai sukrėskite tešlą.
5. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Galite teikti su gardžiui vaniliniu padažu arba šaldytomis trintomis uogomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita