Ingredientai
- Miltai 200 g Lietinių tešlai
- Pienas 3 valg. š. Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. Lietinių tešlai ir varškės įdarui 2 kiaušinių tryniai
- Maskarponės sūris 300 g Varškės įdarui
- Želatina 2 arbat. š. Varškės įdarui
- Cukrus 50 g Varškės įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. Varškės įdarui
- Citrinos 1 vnt. Varškės įdarui; vienos citrinos sultys ir nutarkuota pusės citrinos žievelė
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai; pagal skonį
- Romas varškės įdarui 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.
2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.
3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir supilkite romą.
4. Želatiną ištirpinkite ant ugnies garų vonelėje, ataušinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.
5. Varškės mase aptepkite lietinius, juos susukite voleliu, tada 2 val. padėkite šaltai. Tiekite supjaustytus nedideliais gabalėliais su skystu šokoladu ir mėtų lapeliais.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita