Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 12 vnt.
- Maskarponės sūris 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kondensuotas pienas 1 arbat. š. 0,5 indelio
- Citrinos 1 vnt. 0,5 citrinos sulčių
- Juodasis šokoladas 1 vnt. plytelė
- Pienas 500 ml padažui
- Cukrus 100 g padažui
- Miltai 30 g padažui
- Sviestas 50 g padažui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
- Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų.
- Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės.
- Į maskarponės sūrį įmuškite kiaušinius, sukrėskite kondensuotą pieną.
- Citriną nuplaukite sodos tirpalu, nuskalaukite, nutarkuokite žieveles ir iš pusės citrinos išspauskite sultis. Žieveles ir sultis taip pat supilkite į maskarponės masę. Gerai išplakite.
- Maskarponės įdaru įdarykite makaronų vamzdelius ir dėkite juos į sviestu išteptą indą.
- Ant įdarytų vamzdelių užpilkite padažą, statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
- Vamzdelius patiekite aplietus šiltu lydytu šokoladu.