Ingredientai
- Bananai 200 g
- Kiviai 200 g
- Braškės 200 g
- Mangas 200 g
- Juodasis šokoladas 200 g ne mažiau nei 80 proc. kakavos
- Grietinėlė 150 ml riebi
- Pienas 100 ml
- Vanilė 1 vnt. lazdelė
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sultys 1 valg. š. citrinų
Kaip gaminti
1. Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai tamsėjančius, pavyzdžiui, obuolius ar kriaušes, apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį. Jį įstatykite į didesnį vandens pripiltą puodą ir ant labai silpnos ugnies ištirpykite.
3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir aštriu peiliuku iškrapštykite sėklytes.
4. Į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, supilkite pieną, suberkite vanilės sėklytes. Pagardinkite maltomis aitriosiomis paprikomis, išmaišykite, dar kiek pakaitinkite ir supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė.
5. Vaisių gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.
Kulinaro patarimas. Desertinius vaisių fondiu gardu papildyti biskvito gabalėliais. Juos kaip ir vaisius pjaustykite ne per mažais kubeliais, kad nekristų nuo šakutės ar iešmo. Šokolade mirkytus vaisių gabalėlius galite apibarstyti kokosų drožlėmis arba maltais riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita