Ingredientai
- Prancūziškosios dešrainių bandelės 6 vnt.
- Pieniškos dešrelės (rinkitės be sintetinių maisto priedų) 6 vnt.
- Sūris 400 g brandinto
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. padažui
- Raudonasis svogūnas 2 vnt. padažui
- Česnakai 4 skiltelės padažui
- Pomidorai 6 vnt. padažui
- Bazilikai 1 valg. š. šviežių smulkintų, padažui
- Raudonėliai 1 valg. š. šviežių smulkintų, padažui
- Petražolės 1 valg. š. šviežių smulkintų, padažui
- Krapai 1 valg. š. šviežių smulkintų, padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį, padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį, padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų, padažui
Kaip gaminti
1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir dar kiek patroškinkite.
2. Kai masė atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu, tada įmaišykite prieskonines žoleles.
3. Keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus arba ant grotelių pakepinkite pieniškas dešreles. Kai atvės, kiekvieną įsukite į ploną sūrio riekelę.
4. Į prancūziškąsias bandeles įkrėskite po du šaukštus pomidorų ir žolelių padažo, tada įkiškite po sūrio riekele apsuktą dešrelę.
5. Dešrainius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita