Ingredientai
- Miltai 100 g Jorkšyro pudingo tešlai
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį Jorkšyro pudingo tešlai ir svogūnams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis Jorkšyro pudingo tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli; Jorkšyro pudingo tešlai
- Pienas 200 ml Jorkšyro pudingo tešlai
- Aliejus 2 valg. š. tinka ir kiaulienos, ančių, žąsų taukai, lydytas sviestas
- Dešrelės 2 vnt. kiaulienos (tradiciškai britai taip pat naudoja kiaulienos dešreles, vadinamas „Bangers“)
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Svogūnai 2 vnt. padažui
- Garstyčios 0,5 arbat. š. padažui
- Sultinys 500 ml naudojau stiprų jautienos sultinį; padažui
- Sviestas 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Labai ilgai plakt nereikia, tik, kad gerai viskas susimaišytų ir tešla taptų vienalyte. Arba užmaišykite rankiniu būdu kaip maišote blynams. Tešlą uždenkite ir palikite valandai, kad subręstų.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
3. Padažui svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus, įberkite žiupsnelį druskos ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami 15–20 minučių arba kol suminkštės ir taps gražiai rusvi. Tada sudėkite garstyčias, pagardinkite pipirais, supilkite sultinį ir virkite ant vidutinės kaitros, kol sultinys nugaruos ir padažas taps tirštu. Baigiant virti įdėkite kubelį šalto sviesto, nukelkite nuo kaitros ir išmaišykite. Sviestas sutirštins padažą ir suteiks jam aksomiškumo.
4. Dešreles apkepkite keptuvėje su riebalais. Jei kepsite „žalias“ dešreles, turėkite omeny, kad jų nereikia iškepti iki galo, jos pabaigs kepti orkaitėje. Kai kurie receptų autoriai siūlo dešreles apkepti orkaitėje kepimo formoje, į kurią vėliau pilsite tešlą. Darykite kaip jums patogiausia
5. Kepimo formą ištepkite riebalais, įdėkite į orkaitę ir palaikykite 10– 15 minučių, kad gerai įkaistų. Į formą sudėkite apkeptas dešreles, supilkite tešlą, apibarstykite rozmarino lapeliais ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol pudingas išsipūs ir gražiai apskrus. Pirmas 15 minučių orkaitės neatidarinėkite!
6. Pudingą su dešrelėmis patiekite su svogūnų padažu, garstyčiomis ir šviežių daržovių salotomis. Anglai „Taod in the hole“ valgo su trumpai patroškintais ir paskui apkeptais kopūstais, pagardintais česnaku, bulvių koše arba „Jacket potato“ – įdarytomis bulvėmis.
Pastaba: jei nevalgote mėsos, vietoje dešrelių dėkite apkeptas šaknines daržoves.