Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 80 ml kokybiškas
- Rozmarinai 2 valg. š. labai smulkiai pjaustyti, švieži
- Anyžiai 1 arbat. š. anyžių sėklos (recepte naudojami malti anyžiai)
- Pankolis 2 arbat. š. sėklos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis nemažas žiupsnis šviežiai maltų
- Šviežios nerūkytos kiaulienos dešrelės (geriau papildomai nepaskanintos česnakais ar aitriosiomis paprikomis): 900 g
- Vynuogės 500 g žaliosios ir raudonosios vynuogės be kauliukų
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus įgautų skonį ir kvapą.
2. Dešreles įdurkite peiliu keliose vietose. Sudėkite į didesnį puodą, užpilkite šalto vandens tiek, kad vos apsemtų, ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo ims vos virti, ugnį sumažinkite, puodą pridenkite dangčiu ir pavirkite dešreles 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, vandenį nupilkite.
3. Dešreles sudėkite į gilų ir platų kepimo indą vieną greta kitos, suberkite nuplautas, nusausintas ir nuo stiebelių nuskabytas vynuoges. Užpilkite kvapniu aliejumi ir apvoliokite jame vynuoges bei dešreles.
4. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms, kol dešrelės apkeps iš abiejų pusių – retsykiais pavartykite. Patiekite karštas su bulvių koše arba polenta.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų