Ingredientai
- Bulvės 8 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 3 arbat. š. šviežiai malti
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 250 g 1 indelis konservuotų pomidorų be odelių
- Bazilikai 3 g džiovinti
- dešrelės parūkytos 4 vnt.
- Sūris 300 g 200–300 ml tarkuotas ementalis arba mocarela
Kaip gaminti
1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą.
2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba dangčiu) ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje.
3.Apšlakstykite trintais pomidorais, sumaišytais su bazilikais. Dešreles įpjaukite įstrižai ir sudėkite ant apkeptų daržovių.
4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15–20 minučių – kol sūris ištirps ir lengvai parus.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė