Ingredientai
- Jautiena 900 g (išpjovos, geriau – brandintos)
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis (pagal skonį)
- Druska 2 žiupsnelis (pagal skonį)
- Petražolės 1 sauja (džiovintų)
- Česnakai 3 vnt. (garnyrui)
- Sviestas 2 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Graikiniai riešutai 1 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
- Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
- Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
- Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
- Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
- Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis