Ingredientai
- Jautiena 300 g nugarinės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Krevetės 10 vnt. Krevečių padažui; karališkų
- Aitrioji paprika 1 vnt. Krevečių padažui; pusė ankšties
- Imbieras 1 vnt. Krevečių padažui; gabalėlis šaknies
- Česnakai 3 skiltelės Krevečių padažui
- Kalendros 1 arbat. š. Krevečių padažui
- Aliejus 1 valg. š. Krevečių padažui
- Citrinos 1 vnt. Krevečių padažui; šaukštas citrinos sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį stambios
- Pipirai 1 arbat. š. penkių pipirų mišinio; pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. keli lapeliai
Kaip gaminti
1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (tik versdamos nedurkite šakute – išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas) ir padėkite šiltai.
3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite.
4. Česnakus ir imbiero šaknį nulupkite, sukapokite, iki pagels pakepinkite aliejuje, tada suberkite kalendrą, supilkite citrinų sultis ir sumeskite krevetes. Kepinkite apie 6 min. ir užpilkite ant didkepsnio.
5. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita