Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Vištiena 300 g filė
- Bulvės 4 vnt.
- Grybai 50 g konservuotos voveraitės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Duona 3 riekės tamsi itališka
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Vynas 200 ml raudonas
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. rozmarinai, šalavijai, lauro lapai, čiobreliai
- Gvazdikėliai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, apkepkite šaukšte sviesto, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
2. Supilkite vyną, sumeskite kapotas prieskonines žoleles, padažą apie 2 min. pavirkite, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir uždenkite dangčiu.
3. Jautieną nuplaukite, gerai nusausinkite, supjaustykite maždaug 3 cm storio riekelėmis, rankomis šiek tiek paplokite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iškepkite keptuvėje svieste ant didelės kaitros – nuo didelės liepsnos mėsos skaidulų pluoštas užsitraukia ir kepsnys pasidengia kvapia rusva plutele, kuri neleidžia iš mėsos išbėgti sultims.
4. Iškeptą kepsnį mentele (ne šakute, kad nepradurtumėte mėsos ir neišbėgtų sultys) perdėkite į šiltą dubenį.
5. Iš vištienos filė suformuokite nedidelius gabalėlius, juos pasūdykite, pagardinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių. Bulves iškepkite orkaitėje.
6. Iš itališkos duonos riekelių išpjaukite apskritimus ir juos paskrudinkite.Jautienos kepsnį dėkite ant duonos riekelės, ant viršaus – vištienos gabalėlį ir viską gausiai apliekite perkoštu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita