Ingredientai
- Sūris 75 g 25 g smulkiai tarkuoto pagrindui ir 50 g įdarui
- Sviestas 50 g šalto pagrindui ir dar 1 šaukštas lydyto įdarui
- Miltai 70 g pagrindui
- Druska 0,3 arbat. š. pagrindui
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. didelis; pagrindui
- Svogūnai 2 vnt. dideli; įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Grietinėlė 250 ml įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
- Gorgonzolos sūris 60 g įdarui
- Kiaulpienės 20 g jaunų lapelių; įdarui
- Dilgėlės 100 g jaunų; įdarui
- Garšvos 80 g jaunų lapelių; įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Atvėsinkite.
3. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių-grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.
4. Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.
5. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus – nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių-grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūrio.
6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
7. Skaniausias šis pyragas kitą dieną. Mes jį valgėme su pesto padažu, pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai