Ingredientai
- Dilgėlės 50 g Ryšulėlis jaunų dilgėlių
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 1500 ml
- Grietinė 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Stambiais kubeliais supjaustykite bulves.
2. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus, kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, sudėkite bulves, įpilkite 0,5 l sultinio. Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį, virkite, kol suminkštės bulvės.
3. Dilgėles gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir išspauskite česnakų spaustuku, gausite žalią tyrelę.
4. Nukaiskite puodą, sutrinkite bulves elektriniu grūstuvu, supilkite likusį sultinį, dar kartą užvirinkite ir įmaišykite dilgėlių tyrelę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su grietine ir baltos duonos rieke.
Kulinaro patarimas. Valgyti rinkite 10–15 cm aukščio dilgėlių stiebelius su lapais. Sriuboms, troškiniams, virtinių įdarams ruošti tinka ir suaugusių dilgėlių lapai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita