Ingredientai
- Bulvės 1,4 kg 1 kg kukuliukams ir 400 g sriubai
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį kukuliams ir sriubai
- Miltai 200 g galima naudoti speltų; bulvių kukuliukams; ir dar šiek tiek stalviršiui pabarstyti
- Kiaušiniai 1 vnt. suplaktas; bulvių kukuliukams
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis kukuliukams ir sriubai
- Daržovių sultinys 1 l arba vandens; sriubai
- Sviestas 2 valg. š. arba aliejaus; sriubai
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas gabalėliais; sriubai
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos; sriubai
- Dilgėlės 2 sauja didelės, nuplikytų; sriubai
- Jogurtas 4 valg. š. graikiško; patiekimui (arba šviežio ožkų pieno sūrio)
- Kietasis sūris 100 g tarkuoto fermentinio; patiekimui
Kaip gaminti
1. Pradėkite nuo bulvių kukuliukų: įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo indo dugną padenkite druska (druska reikalinga tam, kad ištrauktų bulvių drėgmę, ir tešla būtų sausesnė), išdėliokite bulves su lupena. Kepkite apie 45-50 min., kol bulvės bus minkštos.
2. Perpjaukite pusiau ir išskobkite iškepusiį minkštimą. Šį minkštimą (geriausia kol jis dar šiltas) sutrinkite trintuve arba sumalkite. Sumaišykite su miltais ir plaktu kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais, ir suminkykite minkštą tešlą. Tešla turi būti drėgna, bet nelipti prie rankų.
3. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite plonas (maždaug nykščio plonumo) tešlos „virveles“, jas supjaustykite gabaliukais (kaip virtinukus), tada šakute šiek tiek paspauskite, suteikdami jiems įdomesnę formą. Sudėkite ant miltais pabarstyto pagrindo ir padėkite šaltai, kol prireiks.
4. Pasigaminkite sriubą: bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite sultinyje arba vandenyje apie 15 min., arba kol bulvės bus visiškai minkštos.
5. Kol bulvės verda, kitame dideliam puode ištirpinkite sviestą (arba įkaitinkite aliejų) ir jame apkepinkite svogūnus. Nuolat maišykite, kad svogūnai neparuduotų, tik suminkštėtų. Bebaigiant kepti svogūnams, sudėkite česnakus, ir dar minutę pakepkite. Tada sudėkite nuplikytas dilgėles ir dar pusę minutės pakepinkite. Galiausiai supilkite bulves kartu su skysčiu, kuriame jos virė, ir pavirinkite viską dar 2 minutes. Visą masę sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais.
6. Bulvių kukuliukus išvirkite pasūdytame vandenyje (dėkite po nedidelį kukuliukų kiekį, kad jie nesuliptų, o jiems iškilus į paviršių pavirkite apie 2 minutes, tada kiaurasamčiu išgriebkite, ir virkite kitus).
7. Patiekite sriubą su bulvių kukuliukais, pagardinkite šviežiu ožkos sūriu (arba jogurtu), bei tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos