Ingredientai
- Vištiena 700 g 500 - viščiukų filė ir 200 - vištienos blauzdelių
- Vanduo 1,5 l 1,5 - 2
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt. didelė
- Česnakai 1 skiltelės
- Laurų lapai 3 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliais
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Želatina 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite.
- Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių.
- Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–2 valandas.
- Išimkite vištieną, daržoves, o sultinį nukoškite. Į jį suberkite želatiną ir išmaišykite.
- Viščiukų filė susmulkinkite gabaliukais, blauzdelių mėsą atskirkite nuo kaulo. Virtą morką supjaustykite griežinėliais.
- Česnako skiltelę sukapokite. Gilų dubenį pridėkite vištienos gabaliukų, sluoksnį morkų ir užberkite česnako. Užpilkite sultiniu, atvėsinkite. Dėkite parai į šaldytuvą.
Kulinaro patarimas. Drebučius galite pagardinti žalumynais, žirneliais, kietai virtais kiaušiniais, grybais ir t. t.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita