Ingredientai
- Cukraus pudra 410 g 250 g pyragui ir 160 g glajui
- Sviestas 70 g išlydyto ir atvėsinto pyragui ir dar 1 šaukštas glajui
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai ir baltymai kruopščiai atskirti; pyragui
- Jogurtas 200 ml graikiško; pyragui
- Miltai 200 g pyragui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubrauktas; pyragui
- Apelsinai 2 vnt. ekologiški; vieno nutarkuota geltonoji žievelės dalis – pyragui, kitas, supjaustytas riekelėmis, viršui papuošti
- Likeris 2 valg. š. citrinų likerio „Limoncello“ (nebūtinai); pyragui
- Citrinos sultys 4 valg. š. gali užtekti ir 3; glajui
Kaip gaminti
1. Į didelį dubenį persijokite cukraus pudrą, supilkite tešlai skirtą lydytą sviestą, kiaušinių trynius ir gerai išsukite iki vientisos masės.
2. Supilkite jogurtą, nutarkuotą apelsino žievelės oranžinę dalį ir vėl gerai išmaišykite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į kiaušinių-jogurto masę ir išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau nepersistenkite.
4. Dideliame sausame dubenyje be jokio lašelio riebalų iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite juos į tešlą ir kruopščiai, tačiau atsargiai išmaišykite – tešla turi būti puri ir lengva.
5. Kepimo formos (geriau nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, dugną ir šonus ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (be vėjelio funkcijos).
6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite apie 50 min. – kol pyrago viršus bus tamsiai rusvas.
7. Leiskite pyragui 10 min. pravėsti formoje, o tada atsargiai išimkite. Jei naudojate citrinų likerį, mediniu pagaliuku subadykite pyrago viršų ir sulaistykite likeriu. Tačiau galite ir praleisti šį žingsnį – tiesiog leiskite pyragui ramiai atvėsti.
8. Glajui skirtą cukraus pudrą persijokite į dubenėlį, supilkite lydytą sviestą, išmaišykite, o tada skieskite glajų iki norimos konsistencijos citrinų sultimis – jis turi būti bėgantis, tačiau ne per skystas. Apipilkite šiuo glajumi pyrago viršų, o tada ant viršaus išdėliokite apelsino riekeles.