Ingredientai
- Cukinijos 200 g
- Miltai 250 g šviesių speltų
- Citrinos 2 vnt. nutarkuota geltonoji žievelės dalis
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 100 g nerafinuoto
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Jogurtas 60 g graikiško
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 0,4 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Jei reikia, pašalinkite sėklas, jei odelė minkšta cukinijų nelupkite, nes iškepusiame kekse gražiai matosi žalios cukinijų juostelės. Nuo citrinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę.
2. Plaktuve suplakite kiaušinius su cukrumi, vanile. Supilkite alyvuogių aliejų ir sukrėskite tirštą jogurtą. Gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite tarkuotas cukinijas ir nutarkuotą geltonąją citrinų žievelę.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į paruoštą tešlą. Užmaišykite vientisą kekso tešlą. Ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą.
4. Kepkite iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol keksas iškeps ir gražiai iškils. Išėmę aušinkite ant grotelių.
5. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.