Ingredientai
- Miltai 200 g
- Migdolų miltai 50 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. miltelių
- Cinamonas 0,3 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 165 g
- Cukrus 100 g
- Medus 2 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Greipfrutų sultys 120 ml 100 ml tešlai ir pora šaukštų glajui
- Cukraus pudra 4 valg. š. glajui
Kaip gaminti
1. Naudodami plaktuvą kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi. Į plakinį supilkite medų, vanilę, greipfrutų sultis ir maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Tuomet supilkite jogurtą ir dar kartą viską išmaišykite.
2. Kitame inde sumaišykite miltus, migdolus, cinamoną, imbierą bei kepimo miltelius, galiausiai į sausus ingredientus įmaišykite sviesto ir kiaušinio masę.
3. Paruoštą mišinį supilkite į pailgą kepimo formą, prieš tai ištepę ją sviestu bei pabarstę miltais. Pyragą kepkite apie 45 minutes iki 170 ºC įkaitintoje orkaitėje.
4. Prieš išimdami pyragą iš kepimo formos, palaukite, kol atvės. Per tą laiką pasiruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su greipfrutų sultimis ir plakite tol, kol gausite tirštą baltą masę. Glajų tepkite ant visiškai atvėsusio pyrago.