Ingredientai
- Sviestas 170 g
- Rudasis cukrus 140 g
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Miltai 120 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kava 60 ml stiprios
- Pienas 60 ml
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Medus 60 ml
- Graikiniai riešutai 100 g kapotų
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Teks pasidarbuoti, tad pasitelkite kantrybę! Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisumo.
2. Supilkite į masę pieną, kavą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai išmaišykite, kol nebeliks sausų produktų ir masė bus vientisa.
3. Dėkite masę į apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, sulyginkite paviršių ir kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.
4. Išlydykite medų ir mentele aptepkite jau iškepusio dar šilto pyrago viršų, apibarstykite riešutais.