Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 2 vnt.
- Druska 1 kg
- Upėtakiai 1 vnt.
- Petražolės 1 sauja
- Čiobreliai 1 sauja šviežių
- Citrinos 0,5 vnt. supjaustytos griežinėliais
Kaip gaminti
Jei neturite baltymų, aišku, galit žuvį pakasti tiesiog druskoje – 2 valg. šaukšt. vandens, 1 kg druskos. Viską rankomis išmaišykite, kad druska sudrėktų ir apdėkite žuvį.
1. Baltymus išplakame iki minkštų putų ir į juos per kelis kartus įmaišome druską. Kadangi kepam ne „macaronsus“, didelio delikatumo ir atsargumo čia nereikia.
2. Upėtakį išdarinėjame. Būtinai išpjauname žiaunas, nes jos suteikia kartumo, nors gal čia ir nėra taip labai svarbu, kaip verdant sriubą, bet aš vis tiek jas išpjaunu. Žuvį nuplauname, nusausiname tiek vidų, tiek išorę. Pilvo ertmę prikišame prieskoninėmis žolėmis ir citrinos griežinėliais.
3. Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popieriaus arba folijos, dedame apie 1/3 druskos masės, ant viršaus uždedame žuvį ir užpilame likusia druska. Rankomis apspaudžiame, pasižiūrime, kad nebūtų kokių nors tarpų. Žodžiu, viskas turi būti sandaru.
4. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių. Ištraukus iš orkaitės leiskite žuviai „pailsėti“ 10 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei