Ingredientai
- Miltai 440 g 300 g kvietinių ir 240 g visadalių kvietinių
- Mielės 25 g šviežių
- Vanduo 400 ml
- Druska 1 arbat. š. 1-1,5 arbat. š.
- Medus 2 valg. š.
- Graikiniai riešutai 100 g
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite 6altą vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps.
2. Sudėkite druską ir medų, po to abejus miltus ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
3. Stambiai sukapokite riešutus.
4. Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir lengvai pakočiokite. Ant viršaus užbarstykite kapotus riešutus ir įkočiokite juos į minklę. Iš tešlos suformuokite apvalų kepalėlį.
5. Paimkite tinkamo dydžio pintą krepšelį – jis turėtų būti du kartus aukštesnis nei tešlos kepalėlis. Krepšelį pamirkykite vandenyje ir gerai pa barstykite miltais.
6. Tešlos kepalėlį įkelkite į krepšelį, uždenkite rankšluosčiu ir maždaug 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, o pakilusią duoną iš krepšelio išverskite taip, kad gražusis krepšelio raštas būtų viršuje.
8. Skardą dėkite ant viršutinių orkaitės grotelių. 200 laipsnių orkaitėje kepkite 25–30 minučių (tol, kol vidinė duonos temperatūra bus 96 laipsniai).
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita