Ingredientai
- Vanduo 200 ml tešlai
- Alyvuogių aliejus 50 ml tešlai
- Mielės 25 g tešlai
- Miltai 500 g tešlai
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Grybai 1 st. voveraičių - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
- Ožkų pieno sūris 200 g įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. šviežių smulkintų, svogūnų laiškų, petražolių, raudonėlių - įdarui
Kaip gaminti
- Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į dubenį išsijokite miltus, suberkite cukrų, druską, padarykite duobutę ir į ją supilkite ištirpusias mieles, duobutę užberkite miltais ir palikite 15 min.
- Į tešlą pilkite aliejaus, ją išminkykite ir dar pusvalandį palikite. Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes perpjaukite per pusę. Česnako skilteles sukapokite ir įmaišykite į aliejų, pasūdykite ir pagardinkite raudonėliais.
- Pakilusią tešlą išminkykite, padalykite į dvi dalis ir iškočiokite apvalius papločius. Ant kiekvieno pilkite aliejaus, berkite trupinto ožkų pieno sūrio, išdėliokite voveraites.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite apibarsčiusi kapotais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita