Ingredientai
- Antis 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 0,5 arbat. š.
- Duona 4 riekės baltos, supjautytų kubeliais
- Svogūnai 2 vnt.
- Pievagrybiai 200 g
- Obuoliai 2 vnt.
- Razinos 1 sauja
- Petražolės 1 sauja šviežių; patiekimui
- Pomidorai 1 sauja patiekimui
- Apelsinai 2 vnt. pariekimui
Kaip gaminti
- Paukštį įtrinkit pipirais, druska. Tuomet iki dviejų parų palikite šaldytuve.
- Išėmus antį iš šaldytuvo nuvalykite druską popieriniu rankšluosčiu. Į anties vidų prikimštkite baltos duonos gabalėlių, svogūnų, grybų, obuolių skiltelių ir razinų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių ir antį kepkite apie 3 valandas (priklausomai nuo paukščio dydžio).
- Antį geriausiai kepti skardoje, kad joje liktų visi nuvarvėję riebalai. Be to, kepimo metu reikėtų nepamiršti anties pašlakstyti riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitės kaitrą galima padidinti iki 220 laipsnių ir 15 minučių leisti ančiai paskrusti.
- Prieš patiekiant keptą antį vertėtų papuošti šviežiomis petražolėmis, apelsinų griežinėliais ir vynuoginiais pomidorais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos