Ingredientai
- Duona 1 vnt. baltos duonos kepalas
- Pienas 500 ml karštas
- Svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustyti plutas, užpilti karštu pienu ir palikti 15 min. mirkti.
2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir saują susmulkintų petražolių pakepinti svieste ir supilti į išmirkusią duonos masę.
3. Įmušti kiaušinį, gerai išminkyti, jei reikia, pasūdyti ir drėgnomis rankomis suformuoti kukulaičius. Juos sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 15 min.
4. Šis neįprastas garnyras labiausiai tinka prie paukštienos ir maltos mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita