Ingredientai
- Pienas 250 ml
- Mielės 13 g šviežių
- Sviestas 80 g
- Parmezano sūris 30 g
- Miltai 475 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai: (norimų) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus.
- Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite.
- Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
- Tešlą paliekite dar 20 minučių.
- Iš gautos tešlos formuokite ritinėlius ir kepkitei ~10~12 minučių 210ºC orkaitėje.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita