Ingredientai
- Džiovinti pomidorai 400 g saulėje džiovintų aliejuje
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Fetos sūris 300 g
- Rikotos sūris 200 arbat. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui
- Česnakai 2 skiltelės
- Pesto padažas 4 arbat. š. pusė indelio su bazilikais
- Želatina 1 arbat. š.
- Grietinėlė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.
2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.
3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.
4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.
5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita