Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 200 g kvietinių
- Cukrus 200 g
- Pienas 50 ml
- Kakava 20 g
- Riešutai 150 g žemės
- Aliejus 100 ml
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Baltymus išplakite iki standžių putų.
2. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Riešutus paskrudinkite orkaitėje ir padalinkite perpus. Pusę pasilikite pabarstyti ant kekso viršaus.
4. Į tešlą sudėkite dalį riešutų, sukrėskite baltymus ir išmaišykite.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu (galima ir aliejumi).
6. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į kepimo formą, kitą dalį sumaišykite su kakava ir supilkite ant viršaus.
7. Viršų pabarstykite likusiais riešutais. Kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje.
8. Kai iškeps, palaukite, kol atvės ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita