Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 9 valg. š.
- Vanilinis cukrus 16 g pakelis
- Cukrus 1 st.
- Soda 1 arbat. š.
- Grietinė 450 g indelis
- Kakava 1 valg. š.
- Aliejus 1 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 100 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos.
2. Kitame inde iš likusių produktų paruoškite tokią pat tešlos masę, tik dėkite 4 šaukštus miltų ir dar įdėkite šaukštą kakavos.
3. Apvalią kepimo formą su skyle viduryje patepkite aliejumi. Pirmiausia pilkite kakavinę masę, tada lėtai - baltą.
4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 min. Pyragui iškepus viršų apliekite plytele lydyto juodojo šokolado.