Ingredientai
- Datulės 185 g
- Migdolų miltai 185 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Sumalkite datules. Elektrine trintuve jos sunkiai malasi, aš pasitikėjau rankine mėsmale.
2. Su cukrumi išsukite kiaušinių trynius dubenyje. Toliau maišydami, pilkite migdolų miltus ir dėkite maltas datules. Neišsigąskite, jei pasirodys, kad pyrago tešla pernelyg tiršta, ji praskys, kai sudėsite baltymus. Juos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę.
3. Maždaug 30 cm skersmens kepimo skardą ištepkite aliejumi, tolygiai paskleiskite masę ir kepkite orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje apie valandą – kol paruduos ir vidus bus panašus į meduolį (tai sužinosite prabedę mediniu pagaliuku).
Jei turite valios, valgykite po kelių dienų, pyragas subręs. Jei atsispirti neįmanoma – ragaukite kai tik pyragas atvės.