Ingredientai
- Pomidorai 1 kg kuo mėsingesnių
- Prieskoninės žolelės (bazilikai, raudonėliai, čiobreliai) 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 1 st.
Kaip gaminti
1. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir apdžiovinkite, sudėję ant popierinio rankšluosčio.
2. Sugrūstus česnakus sumaišykite su susmulkintais žalumynais ir šaukštu aliejaus. Šiuo mišiniu aptepkite pomidorų skilteles ir sudėkite ant orkaitės grotelių odelėmis į apačią.
3. Apačioje padėkite indą varvančiam skysčiui surinkti. Prieš įjungdama orkaitę pomidorus apibarstykite druska.
4. Džiovinkite ne aukštesnėje kaip 100°C temperatūroje. Pomidorai išdžiūsta maždaug per 8 val. Išdžiūvusius ir atvėsusius sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užpilkite aliejumi.
5. Skaniausi būna bent mėnesį pastovėję.
Patarimas. Jei turite elektrinę džiovyklę, pomidorus gali džiovinti joje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita