Ingredientai
- Pomidorai 2 kg nedidelių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1000 ml
- Česnakai 7 skiltelės
- Bazilikai 1 žiupsnelis šviežių pagal skonį
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių pagal skonį
- Raudonėliai 1 žiupsnelis šviežių pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklytes. Pomidorų ketvirčius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų sultys.
- Visus prieskonius sukapokite, sumaišykite su stikline aliejaus. Gerai nusausintus pomidorų gabalėlius aptepkite aliejumi ir sudėkite ant grotelių odelėmis žemyn.
- Orkaitės apačioje padėkite folija išklotą skardą skysčiui nubėgti. Pomidorus pagal skonį pasūdykite ir džiovinkite iki 100–110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 valandas.
- Išdžiūvusius sudėkite į išplautus ir iškaitintus stiklinius indus, atvėsinkite, ant viršaus supilkite alyvuogių aliejų.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant džiovinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita