Ingredientai
- Pomidorai 1 kg smulkiavaisių
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių
- Bazilikai 1 žiupsnelis šviežių
- Alyvuogių aliejus 1 st.
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite sėklas.
- Pomidorus perpjauta puse į viršų sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pagal skonį apibarstykite druska.
- Orkaitėje nustatykite 50 laipsnių temperatūrą, įjunkite ventiliatorių, įkiškite skardą su pomidorais ir palikite džiūti aštuonias valandas. Orkaitę laikykite vos pravertą – tarp durelių galite užkišti, pvz., šaukštą.
- Išdžiūvusius pomidorus (gali būti ir nevisiškai sausi) sudėkite į švarius indelius: sluoksnis pomidorų, sluoksnis žalumynų bei nesmulkintų česnako skiltelių. Iki viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.
Gerai išdžiūvę pomidorai, steriliai ir sandariai uždaryti, šaldytuve gali būti laikomi metus. Pusiau išdžiovinti – iki pusmečio.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita