Ingredientai
- Veršiena 800 g vientisas gabalas kokybiškos mėsos gabalas
- Džiovintos slyvos 200 g
- Imbieras 1 vnt. šviežio, pusės nykščio dydžio gabalėlis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Obuolių sultys 125 ml
- Daržovių sultinys 150 ml tinka ir gamintas iš ekologiško sultinio kubelio
Kaip gaminti
1. Veršieną nuplaukite, nusausinkite, giliai įpjaukite ir išskleiskite. Iš visų pusių įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
2. Pusę džiovintų slyvų smulkiai supjaustykite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su pjaustytomis džiovintomis slyvomis ir šia mase prikimškite veršienos įpjovą. Mėsos įpjovą tankiai sukabinkite arba apvyniokite storu medvilniniu ar lininiu siūlu.
3. Kepimo inde įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame mėsą iš visų pusių.
4. Svogūnus nulupkite, stambiai supjaustykite, suberkite į indą su mėsa ir lengvai paskrudinkite. Suberkite likusias džiovintas slyvas, supilkite obuolių sultis ir daržovių sultinį. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite veršieną 40 minučių, vis palaistydami susidariusiomis sultimis.
6. Troškinimo metu susidariusį skystį su slyvomis naudokite kaip padažą.
7. Labai skanu su bulvių koše ir trumpai virtais žiediniai kopūstais, paskanintais muskato riešutu.