Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Obuoliai 300 g džiovintų
- Citrinos 1 vnt. 0,5
- Gvazdikėliai 2 vnt. nebūtina
- Cukrus 1 st. 0,5 - pagal skonį
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Krakmolas 4 valg. š. bulvių
Kaip gaminti
- Džiovintus obuolius nuplaukite ir pamirkykite , kol suminkštės.
- Išmirkytus obuolius suberkite į verdantį vandenį, įmeskite gvazdikėlius ir išvirkite.
- Pertrinkite obuolius per sietelį. Skysčio, kuriame virė, neišpilkite.
- Pertintus obuolius supilkite į skystį, kuriame virė, įpilkite dar apie litrą vandens. Supilkite citrinos sultis, suberkite cinamoną. Pagal skonį pasaldinkite. Galiausiai intensyviai maišydami pamažu supilkite su šlakeliu vandens sumaišytą krakmolą.
- Maišydami virkite kisielių, kol užvirs ir sutirštės. Patiekite atvėsusį.