Ingredientai
- Sviestas 500 g
- Rudasis cukrus 200 g
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Medus 2 valg. š. skysto
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. 5 valg. š. šviežių sulčių ir žiupsnelis tarkuotų žievelių
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Džiovinti vaisiai (stambios ir smulkios rudosios razinos, slyvos, datulės, figos) 100 g
- Tamsus romas 100 ml
- Lazdynų riešutai 150 g
- Miltai 600 g
- Kepimo milteliai 12 g
- Meduolių prieskoniai 12 g
Kaip gaminti
1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku.
2. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Maišydama įmuškite po vieną kiaušinius. Sukrėskite medų ir dar sykį masę gerai išsukite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite tarkuotas apelsino žieveles, gvazdikėlius, cinamonus, muskatus, meduolių prieskonius ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą masę po šaukštą įmaišykite į kiaušinių masę. Po saujelę įmaišykite mirkytus džiovintus vaisius, riešutus.
4. 24 cm skersmens apvalią kepimo formą išklokite dvigubu kepimo popieriumi taip, kad jis uždengtų ir sieneles. Sukrėskite tešlą, šaukštu gražiai išlyginkite paviršių. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas (jei pyrago viršus pernelyg apskrus, pridenkite jį folija).
Pagaminsite per 2 val. 30 min. (neskaičiuojant laiko vaisiams mirkyti).