Ingredientai
- Džiovinti abrikosai 60 g
- Razinos 60 g
- Džiovintos spanguolės 60 g
- Džiovintos vyšnios 60 g
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis aitriosios džiovintos paprikos ankšties
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Obuoliai 3 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Kalendros 5 g grūdelių
- Kardamonas 5 g
- Cukrus 60 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Apelsinai 1 vnt. kelios juostelės žievelės
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. Aitriąją papriką ir imbierą sutarkuokite.
3. Svogūnus susmulkinkite, kartu su paprika ir imbieru pakepinkite svieste ir sukrėskite į puodą su džiovintais vaisiais.
4. Padažą pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir vis pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies, kol vaisiai išbrinks, tada sukrėskite obuolius ir dar patroškinkite, iki jie suminkštės.
Tinka prie kepto sūrio, paukštienos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita