Ingredientai
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Džiovintos slyvos 1 sauja
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Džiovintos figos 1 sauja
- Lazdynų riešutai 30 vnt.
- Kokosų drožlės 2 valg. š. apibarstymui
- Aguonos 2 valg. š. apibarstymui
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių išgriebkite ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinį trintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Tada trumpam įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
3. Iš paruoštos masės rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidų įspauskite po riešutą. Kad būtų lengviau lipdyti, rankas kartkartėmis sudrėkinkite vandeniu. Paruoštus rutuliukus apvoliokite aguonose ir kokosų drožlėse. Gražu, kai jie skirtingi. Tokius saldukus galima laikyti šaldytuve ilgiau nei savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai