Ingredientai
- Sultinys 2 l paukštienos
- Žirniai 500 g 500-600 džiovintų
- Svogūnai 2 vnt.
- Porai 1 vnt. stiebas
- Bulvės 4 vnt. 4-5
- Morkos 1 vnt.
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Kumpis 150 g vytintas
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Garstyčios 1 arbat. š. Dižono
- Salierai 1 vnt. stiebas
Kaip gaminti
- Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, nuskustas bulves – kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite.
- Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierų stiebus ir 5 minutes pakepinkite. Suberkite džiovintus prieskonius, išmaišykite, kepinkite dar penkias minutes. Supilkite sultinį su žirniais. Kai užvirs, ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kol žirniai suminkštės.
- Suberkite smulkintas bulves, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Virkite apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite šaukštelį garstyčių. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įdėkite po kelias skrudinto kumpio riekeles, užberkite šviežių smulkintų krapų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita