Ingredientai
- Žuvis 400 g 4 didesni ar 8 mažesni gabaliukai mėgstamos žuvies filė (menkės, uoto ar sterko)
- Pipirai 1 žiupsnelis ir pomidorų įdarui
- Druska 1 žiupsnelis ir pomidorų įdarui
- Citrinos 1 vnt. sultys, 2 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 4 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Pomidorai 4 vnt. vidutiniai
- Pievagrybiai 150 g 100-150 g pomidorų įdarui
- Svogūnai 1 vnt. pomidorų įdarui
- Sviestas 2 valg. š. pomidorų įdarui
- Grietinė 3 valg. š. 2-3 valg. š. pomidorų įdarui
- Sūris 2 valg. š. tarkuotas fermentinis pomidorų įdarui
Kaip gaminti
1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Jei gabaliukai storesni, dėkite juos į skardą ir dar 10 minučių kepkite 160 laipsnių orkaitėje.
2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 minučių. Įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 2–3 minutes. Tuomet suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų. Pomidorus prikimškite pievagrybių įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas viršūnėles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (stebėkite, kad pomidorai neištižtų).
4. Į lėkštes dėkite po vieną ar du žuvies gabalėlius, ant viršaus uždėkite įdarytą pomidorą.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita