Ingredientai
- Grikiai 2 st.
- Kefyras 2 st. ar rūgpienio
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Lašinukai 100 g rūkytų; arba šoninės
- Morkos 1 vnt. didelė (nebūtinai)
- Aliejus 1 valg. š. arba taukų
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Grikius biriai išvirkite – kruopos gali būti dar vos kietokos, tad užteks virti 6-7 min. Nukoškite, perpilkite į didelį dubenį ir palikite kiek pravėsti.
2. Kiaušinius paplakite, svogūną bei morką (jei ją naudojate) nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir šoninę ar lašinukus.
3. Keptuvėje įkaitinkite taukus ar aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir lašinukus/šoninę, pakepinkite, kol svogūnas taps perregimas, o lašinukai/šoninė kiek paskrus.
4. Suberkite į grikius keptuvės turinį, supilkite kiaušinius, kefyrą ar rūgpienį, pasūdykite.
5. Verskite gautą masę į riebalais pateptą kepimo indą (ar puodą, kurį galima dėti į orkaitę).
6. Dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Valgykite su grietine, kefyru ar kitais mėgstamais priedais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių