Ingredientai
- Pienas 1 st. arba vandens; tešlai
- Mielės 1 valg. š. sausų; tešlai
- Cukrus 2 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Sviestas 50 g tešlai
- Miltai 3,5 st. gali prireikti ir kiek daugiau; tešlai
- Grybai 1 st. džiovintų; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis; įdarui
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį tešlai ir įdarui
- Laurų lapai 1 vnt. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai reikia paruošti tešlą. Į mažą indelį supilti mieles, truputį vandens ir cukraus. Padėti šiltai, kad iškiltų.
2. Į didesnį indą suberti miltus, padaryti duobutę, supilti likusį vandenį bei cukrų, kiaušinius ir ištirpintas mieles. Šią masę maišyti. Minkymo pabaigoje į masę supilti ištirpintą sviestą.
3. Viską išminkyti ir padėti šiltai, kol pakils.
4. Kai tešla iškils, ją reikia padalinti į 4 dalis, kiekvieną jų iškočioti, padaryti skrituliukus, dėti įdarą, užspaudyti kraštus ir virti karštame aliejuje, kol paruduos.
5. Įdaro paruošimas. Džiovintus grybus išvirti ir sumalti per mėsmalę. Pakepinti daug svogūnų ir sumaišyti juos su grybais, paskaninti pipirais, druska ir lauro lapais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių