Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. „Savojos“
- Ryžiai 1 st. virtų
- Krevetės 20 vnt.
- Mangas 1 vnt. didelis
- Persikai 2 vnt.
- Rytietiškas aštrus mangų padažas 4 valg. š.
- Mocarelos sūris 250 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Vištienos sultinys 500 ml
- Grietinėlė 250 ml neriebios
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kopūstą nuplaukite, išskirstykite lapais ir, kol suminkštės, pakaitinkite virš garų.
2. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite.
3. Česnakus ir aitriąją papriką pakepinkite svieste, tada sudėkite išlukštentas krevetes, mangus, kiek pakepinkite, suberkite virtus ryžius, sukrėskite mangų padažą, viską pagal skonį pasūdykite ir dar kelias minutes pakaitinkite.
4. Suminkštėjusius kopūsto lapus tieskite ant lėkštės, tada ant kiekvieno paskirstykite įdaro, užberkite tarkuotos mocarelos, susukite kaip balandėlius ir sudėkite į puodą su sultiniu.
5. Suktinukus troškinkite apie 10 min., tada supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita