Ingredientai
- Krevetės 6 vnt. šviežios karališkos
- Ananasai 1 vnt. pusė nedidelio
- Mangas 1 vnt.
- Avokadai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Sezamo sėklos 2 valg. š. pagal skonį; skrudintų
- Kokosų drožlės 2 valg. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį; ir padažui
- Medus 1 valg. š. Padažui; skysto
- Aliejus 3 valg. š. Padažui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; ir padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. Padažui
- Aitrus mangų padažas; padažui 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
4. Viską sumaišykite, ant viršaus dėkite krevetes, suberkite skrudintus sezamus ir kokosų drožles. Pilkite ant salotų iš smulkinto česnako, aitraus mangų padažo, kapotų žalumynų, medaus ir aliejaus paruoštą padažą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita